Konserni työnantajana

Group as employer


Tulevaisuus kanssamme


Toivottavasti löydät aikaa tutkia internet sivujamme ja uramahdollisuuksia yrityksessämme – täältä saat myös lisätietoja KPA Uniconista työnantajana.

KPA Unicon on suunnannäyttäjä energia-alalla ja me kehitämme asiakkaillemme vastuullisia energiaratkaisuja.


KPA Unicon työnantajana
"Nimeni on Erno Suhonen ja olen suunnitteluinsinööri. Vastaan kattilalaitosprojektien ja -tarjousten layout-suunnittelusta. Olen ollut KPA Uniconin palveluksessa maaliskuusta 2005 lähtien. Tutustuin yhtiöön aikaisemman työnantajani kautta, sillä teimme suunnittelualihankintaa KPA Uniconille.

KPA Uniconilla pääsee tekemään hyvin erilaisia suunnittelutöitä, mikä kiinnosti minua. Myös yhtiön pääkonttorin sijainti vaikutti päätökseeni hakea yhtiöön töihin. Työntekijän osaaminen otetaan huomioon urapolun suunnittelussa, ja työntekijän toiveita ja ideoita kuunnellaan.

Korkeasti koulutettujen työkavereiden kanssa työskenteleminen monikulttuurisessa työympäristössä haastaa minut joka päivä, eikä yksikään päivä ole toisen kaltainen."

Erno Suhonen, Design Engineer, Pieksämäki


"Olen Sergei ja olen työskennellyt KPA Uniconilla jo pitkään – lokakuusta 1997 lähtien. Hain yhtiöön puhtaasta päähänpistosta, kun näin työpaikkailmoituksen lehdessä. Esimieheni, joka on myös yhtiön omistaja, kertoi minulle kerran, että työpaikasta kilpailtiin kovempaa kuin pääsystä balettikouluun. Hakijoita oli yli 100. Sain siitä paljon motivaatiota, ja aloitin innokkaana työt Venäjän ja IVY-maiden vientipäällikkönä.

Olen syntyjäni Pietarista ja valmistuin Pietarin teknologisesta instituutista, joten työn tekninen puoli ei tuottanut ongelmia, vaikka en aikaisemmin ollutkaan työskennellyt kattilalaitosten parissa. Tekniikan tohtorin papereita ei onneksi kuitenkaan saa ihan ilmaiseksi, joten pärjäsin työssäni. Alussa yhtiön viestintään käyttämä englanninkieli tuotti hieman ongelmia, eikä suomikaan mitenkään helppoa ollut, vaikkakin ymmärsin lähes kaiken. Puheen tuottaminen oli vaikeaa – kuten vieraiden kielien kohdalla usein on. Markkinoinnin ja myynnin suhteen ongelmia ei juurikaan ollut, koska se oli minulle tuttua työtä. Tosin teknisten ratkaisujen myynti on ihan oma alansa.

Välillä myyminen oli todella haastavaa, ja olin pettynyt, kun monet sopimukset päättyivät vuonna 1998. Tuohon asti ruplan arvo vastasi markan arvoa, mutta yhtäkkiä sen arvo romahti, ja meidän kaupantekomme tyssäsi. Jouduimme aloittamaan kaiken lähes alusta. Yhtiö kutistui mutta selvisi kriisistä, vaikka työntekijöitä jouduttiinkin vähentämään. Sittemmin kriisejä on ollut useampiakin, mutta minusta tuntuu, että kokemuksen myötä olemme tulleet "immuuneiksi" kriiseille. Yhtiö on sittemmin kasvanut liki 20-kertaiseksi. Palvelukseen on tullut paljon nuoria, mutta yhtiön runko muodostuu vielä vanhasta kaartista.

Kilpailu on myös tiukentunut, ja KPA Unicon on muuttanut hieman tuotantoaan. Aiemmin teimme korkeintaan muutaman megawatin kattiloita, mutta nyt toimitamme jopa yli 300 megawatin projekteja. Tarjontamme on laajentunut myös tehokkaisiin biokattiloihin. Maantieteellisesti liiketoimintamme on laajentunut Sahaliniin Venäjällä ja Nigeriaan. Työn määrä ja vastuu ovat kasvaneet valtavasti, mutta työstä on tullut myös kiinnostavampaa."

Sergei Krylov, Business Development Director, Pietari, Venäjä"Olen Jari Reinikainen ja työskentelen tällä hetkellä KPA Uniconilla projekti-insinöörin tehtävissä.

Työhistoriani energia-alalla alkaa vuodesta 1999, jolloin olin kesän ajan töissä suunnittelutehtävissä. Syksyllä suuntasin takaisin Kuopioon viimeistelemään koneinsinöörin opiskeluni ja palasin takaisin Kiuruvedelle 3.1.2000 vakituiseen työsuhteeseen suunnittelemaan lämpö- ja voimalaitoksia.

Työtehtäväni on vaihdellut vuosien aikana suunnittelu- ja projektinhoitotehtävien välillä. Monipuolista tehtäväkentän hoitoa on helpottanut myös aikaisemmin suorittamani (1994) rakennusinsinöörin tutkinto.

Työni on monipuolista ja välillä haastavaakin, mutta myös erittäin antoisaa, kun pääsee konkreettisesti vaikuttamaan suunnittelun ja toteutuksen kautta toimitusprojektien lopputulokseen."

Jari Reinikainen, projekti-insinööri
, KiuruvesiSeuraa meitä:
© KPA Unicon 2018