Blogi


Tuomo Luttinen in memoriam

by Teemu Koskela johtaja,prosessiteollisuus / KPA Unicon 8.7.2017

Vastuullisen työn tekijä Tuomo Luttinen on poistunut keskuudestamme.

Tuomo työskenteli käytännössä koko työuransa meidän työyhteisössämme. Hän työskenteli pääasiassa eristys- ja pellitystehtävissä Kiuruveden tehtaallamme ja kävi välillä myös asennustyömaakomennuksilla. Tuomon lähtö on ollut työyhteisöllemme raskas asia käsiteltäväksi.

Vaikka Tuomo lähti, muistot hänestä osana meidän tiimiä elävät edelleen vahvasti.

Tuomo aloitti meillä oppisopimuksella vuonna 2000 ja hänestä huokui alusta alkaen nöyrä ja tunnollinen asenne työntekoon ja uuden oppimiseen. Työntekijänä Tuomoa arvostettiin koko organisaatiossa ja energia-alan ammattilaisena hänen kohdallaan käytettiin yleisesti seuraavia luonnehdintoja: vastuullinen, laadukkaan työn tekijä ja tunnollinen. Tuomo ei turhista valittanut ja näytti hyvää esimerkkiä meille kaikille.

Tehtävän, joka Tuomolla oli työn alla, hän halusi hoitaa kunnolla ja mahdollisimman tehokkaasti loppuun. Tuomolle oli selkeästi kunnia-asia, että hänen käsistään lähti tuote, joka oli laadukkaasti valmistettu ja mahdollisimman pienellä materiaalihävikillä. Tuomon vastuullisuutta kuvaa hyvin se, että vielä sairaspedilläkin vakavasti sairaana hän puhui, kuinka haluaisi oppia sovituskappaleiden tekemisessä vielä paremmaksi.

Työkaverina Tuomo oli diplomaattinen ja sovitteleva. Monesta suusta olemme kuulleet sanottavan, että joka Tuomon kanssa sai riidan aikaan sai katsoa kyllä peiliin. Tuomon diplomatiaan kuului kuitenkin sekin, että hän kyllä toi oman mielipiteensä esiin. Sen hän teki rakentavasti.

Ihmisenä voimme oppia Tuomolta elämänasennetta. Tuomo kävi työpaikallamme vielä vakavasti sairaanakin. Tuolloinkin hänestä huokui elämänilo, positiivisuus ja sinnikkyys. Tässä meille kaikille esimerkkiä siihen, kuinka suhtautua elämään ja laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin.

Voimmekin jokainen miettiä omalla kohdallamme, kuinka oppia arvostamaan jokaista päiväämme ja sen jokaista hetkeä. Oikealla asenteella ja suhtautumisella läheisiimme ja työkavereihimme.


Koko KPA Unicon muistaa lämmöllä ja kiitoksella Tuomo Luttista ja hänen työtään osana yhteisöämme, ja otamme osaa hänen perheensä ja läheisten suruun.


Seuraa meitä:
© KPA Unicon 2018