Blogi

Kesätyöntekijät – tulevaisuuden huippuammattilaiset


Kesä alkaa olemaan ohi ja meillä työskennelleet arvokkaat kesätyöläiset palaavat takaisin opiskelemaan. Lappeenrannan Teknillisessä Yliopistossa energiatekniikkaa opiskeleva Jakke Kukkonen on yksi heistä. Tänä kesänä Jakke työskenteli meillä toimihenkilötehtävissä, muun muassa takuutöiden ja laitoksien seisakkihuoltojen valvojana Harjavallassa, Jyväskylässä ja Suomussalmella.

Huoltoinsinöörinä toimiva Harri Rautiainen luotti Jaken kykyihin ja uskoi, että Jakke selviää yksin seisakkihuollon valvojana Jyväskylässä Valion laitoksella (Unicon ReneFluid). Esivalmistelut  pyrittiin tekemään huolella etukäteen. Postin puolelta laitettu väärä tavara rekkaan sekä odottamattomat yllätykset työmaalla sekoittivat kuitenkin koko pakan. "Materiaalit saapuivat työmaalle ihan viimetipassa sekä suunnitelmat, kuten paineilmalinjamuutokset, jouduttiin tekemään uudestaan paikan päällä– tämä loi todella stressaavan tilanteen. Tuki tuli kuitenkin Harrilta, joka tuli paikanpäälle rauhoittamaan tilannetta, lisäksi KPA:lla työskentelevä isä antoi apua puhelimitse," kertoo Jakke. Viikko Jyväskylässä oli Jakelle opettavainen, ”työajoissa venyttiin ja laitoksella olemme niin pitkään, kun tilanne vaatii. Haasteista huolimatta, saimme kaiken valmiiksi aikataulussa," Jakke jatkaa. 

Jakke pääsi osallistumaan myös PlantSys Kunnossapidon myyntiin ja käyttöönottoon Suomussalmen Energialle. "Jakke Kukkonen on tehnyt aivan mahtavaa työtä Suomussalmen Energian PlantSys Kunnossapidon käyttöönoton kanssa. Asiakkaan kanssa sovittiin laitoksen dokumentointi kunnossapitojärjestelmään. Jakke hyppäsi tuumasta toimeen. Kömpi ja konttasi laitoksella neljä päivää dokumentoiden laitteet ja syöttäen tiedot järjestelmään. Laitoksen oikea ja laadukas dokumentointi alusta lähtien, on tärkeä osa ennakoivaa ja laadukasta kunnossapitoa," toteaa digitaalisten palveluiden tuotepäällikkö Joni Räsänen. Lisäksi Jakke oli mukana kehittämässä JIRA-ohjelmisto dokumentaatiota käyttöönoton takuuasioissa. Työyhteisö ja palaute meille, työnantajalle

"Yleisen perehtymisen hoiti HR-tiimi. Itse työhön perehdytys tuli luonnollisesti Harrilta. Harrin kanssa oli mukavaa työskennellä ja yhteistyö sujui loistavasti. Kun esimies luottaa tekemiseeni 100%:sti, niin mikä sen mukavampi tunne. Työkaverit olivat mukavia ja avuliaita. Saa olla kiitollinen, kun on opiskellut vasta kaksi vuotta ja on jo nyt päässyt tekemään koulutusta vastaavaa työtä. Takuutöitä voisin hyvin kuvitella tekeväni valmistumisen jälkeen," kertoo Jakke. Jakke peräänkuuluttaa, kuinka tärkeää on olla yhteydessä asiakkaaseen ja keskustella, "helpoin tie asiakkaalle on puhelinsoitto," Jakke jatkaa. 

Suosittelisiko Jakke KPA Uniconia kesästyöpaikana muille?

"Ehdottomasti suosittelen. Laitoksille pääseminen opettaa paljon enemmän, kuin paperista lukeminen ja opiskeleminen – käytännön ymmärtäminen on ehdottoman tärkeää," toteaa Jakke. 

Työantajan kiitokset

Kiitos erinomaisesta panostuksesta ja heittäytymisestä vaativiin haasteisiin. Hienoa työskennellä ja nähdä, kun nuori antaa 110%:n työpanoksen koko harjoittelun ajan. Toivottavasti kuulemme sinusta vielä. Nauti opiskelusta ja tsemppiä! 

KPA Unicon team


Olimme mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa vuonna 2018
Kampanjassa työnantaja sitoutui kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen, jotka auttoivat tekemään kesätyökokemuksesta hyvän sekä kesätyöntekijälle, että työnanatajalle. Periaatteet olivat: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka ja kirjallinen työsopimus ja todistus. https://kesaduuni.org/

Tuomo Luttinen in memoriam

by Teemu Koskela johtaja,prosessiteollisuus / KPA Unicon 8.7.2017

Vastuullisen työn tekijä Tuomo Luttinen on poistunut keskuudestamme.

Tuomo työskenteli käytännössä koko työuransa meidän työyhteisössämme. Hän työskenteli pääasiassa eristys- ja pellitystehtävissä Kiuruveden tehtaallamme ja kävi välillä myös asennustyömaakomennuksilla. Tuomon lähtö on ollut työyhteisöllemme raskas asia käsiteltäväksi.

Vaikka Tuomo lähti, muistot hänestä osana meidän tiimiä elävät edelleen vahvasti.

Tuomo aloitti meillä oppisopimuksella vuonna 2000 ja hänestä huokui alusta alkaen nöyrä ja tunnollinen asenne työntekoon ja uuden oppimiseen. Työntekijänä Tuomoa arvostettiin koko organisaatiossa ja energia-alan ammattilaisena hänen kohdallaan käytettiin yleisesti seuraavia luonnehdintoja: vastuullinen, laadukkaan työn tekijä ja tunnollinen. Tuomo ei turhista valittanut ja näytti hyvää esimerkkiä meille kaikille.

Tehtävän, joka Tuomolla oli työn alla, hän halusi hoitaa kunnolla ja mahdollisimman tehokkaasti loppuun. Tuomolle oli selkeästi kunnia-asia, että hänen käsistään lähti tuote, joka oli laadukkaasti valmistettu ja mahdollisimman pienellä materiaalihävikillä. Tuomon vastuullisuutta kuvaa hyvin se, että vielä sairaspedilläkin vakavasti sairaana hän puhui, kuinka haluaisi oppia sovituskappaleiden tekemisessä vielä paremmaksi.

Työkaverina Tuomo oli diplomaattinen ja sovitteleva. Monesta suusta olemme kuulleet sanottavan, että joka Tuomon kanssa sai riidan aikaan sai katsoa kyllä peiliin. Tuomon diplomatiaan kuului kuitenkin sekin, että hän kyllä toi oman mielipiteensä esiin. Sen hän teki rakentavasti.

Ihmisenä voimme oppia Tuomolta elämänasennetta. Tuomo kävi työpaikallamme vielä vakavasti sairaanakin. Tuolloinkin hänestä huokui elämänilo, positiivisuus ja sinnikkyys. Tässä meille kaikille esimerkkiä siihen, kuinka suhtautua elämään ja laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin.

Voimmekin jokainen miettiä omalla kohdallamme, kuinka oppia arvostamaan jokaista päiväämme ja sen jokaista hetkeä. Oikealla asenteella ja suhtautumisella läheisiimme ja työkavereihimme.


Koko KPA Unicon muistaa lämmöllä ja kiitoksella Tuomo Luttista ja hänen työtään osana yhteisöämme, ja otamme osaa hänen perheensä ja läheisten suruun.


Seuraa meitä:
© KPA Unicon 2018