Vastuullisia energiaratkaisuja

Uusiutuvaa energiaa korkealla hyötysuhteella - KPA Unicon toimittaa voimalaitoksen Termoflorestal LDA:lle Juncaliin Portugaliin.

3.5.2017

Termoflorestal LDA ja KPA Unicon ovat allekirjoittaneet sopimuksen Unicon Altius 5 MWe voimalaitoksen toimituksesta Juncaliin, Porto de Mosiin, Portugaliin. Laitos tuottaa korkealla hyötysuhteella uusiutuvalla polttoaineella sähköenergiaa paikalliseen sähköverkkoon sekä lisäksi höyryä viereisen pellettitehtaan biomassan kuivaamistarpeisiin. Polttoaineena voimalaitos käyttää "RFB:n raaka-ainetta" eli kuivaa puupölyä. Laitos luovutetaan asiakkaalle marraskuussa 2018.

KPA Uniconin toimitus sisältää voimalaitoksen suunnittelun sekä voimalaitoksen pää- ja prosessilaitteet, joihin sisältyy muun muassa kattila apujärjestelmineen, turbiini, generaattori, lauhdutusjärjestelmä, savukaasun puhdistuslaitteet sekä edistyksellinen Plantsys-järjestelmä, joka mahdollistaa laitoksen operoinnin ja valvonnan myös etänä.

Termoflorestal LDA vastaa voimalaitoksen maanrakennus- ja perustustöistä, rakennuksista, teräsrakenteista sekä mm. kanavistoista ja putkistoista, jotka hankitaan KPA Uniconin suunnitelmien ja lähtötietojen mukaisesti. Termoflorestal LDA tekee voimalaitoksen asennustyöt KPA Uniconin työmaajohdon ja asennusvalvonnan alla. KPA Unicon huolehtii voimalaitoksen käyttöönotosta ja koulutuksesta.

KPA Unicon ja Termoflorestal LDA ovat yhdessä optimoineet projektikonseptin, jossa molempien osapuolien vahvuudet hyödynnetään mahdollistaen kannattavan ja vastuullisen energiantuotannon. Voimalaitoksessa hyödynnetään kuivan ja pölymäisen biomassan poltinpolttoa, joka perustuu KPA Uniconin "Unicon Pellet"- teknologiaan. "Kyseisellä polttoteknologialla toteutettuja biomassaa hyödyntäviä kattilalaitoksia näkee enemmän tyypillisesti Skandinaviassa, joten on erittäin hienoa saada viedä teknologiaosaamistamme myös muualle eteläiseen Eurooppaan, jossa kyseinen teknologia ei ole vielä niin yleisesti käytössä", kertoo KPA Uniconin avainasiakaspäällikkö Olli-Pekka Aarnio.

"Pölypolttoteknologian valitseminen tuo tässä hankkeessa aivan erityistä synergiahyötyä, koska voimalaitos käyttää polttoaineenaan osan viereisen pellettitehtaan jo valmiiksi kuivatusta ja jauhetusta biomassapölystä. Näin aikaansaadaan logistisesti erinomainen ratkaisu, joka säästää polttoainetta ja takaa korkean hyötysuhteen pienellä hiilijalanjäljellä", Aarnio jatkaa.

"Päätös valita KPA Unicon lämpövoimalaitoksemme toimittajaksi perustuu pääasiassa sen teknisten ratkaisujen korkeaan suorituskykyyn, joilla on yli 25 vuoden kokemus eri puolilta maailmaa. KPA Uniconin osoittama ammattimaisuus, maassamme käytettävissä olevan polttoaineen (metsäjätteen biomassa) testit ja ennakkoanalyysit, sekä sitoutumus laitoksen suorituskykyyn antoivat meille mahdollisuuden edetä tähän uuteen hankkeeseen", kertoo Rui Carrera, Termoflorestal LDA:n päällikkö.

Termoflorestal LDA on uusi tätä voimalaitosprojektia varten perustettu yhtiö. Termoflorestal yhtiöllä on vahva suhde Justo SGPS Group:iin, jolla on tarpeellista luottamusta tällaiseen investointiin.

Lisätietoja:

KPA Unicon Oy               
Olli-Pekka Aarnio, avainasiakaspäällikkö       
olli-pekka.aarnio@kpaunicon.com           

Termoflorestal LDA
Rui Carrera, johtaja
comercial@cmcbiomassa.com


 
24.10.2017
KPA Unicon ja SSG Sahala ovat solmineet tiiviin kumppanuuden
SSG Sahala ja KPA Unicon Service Oy ovat torstaina 19.10.2017 sopineet projektiluonteisen asennusl...
Lue lisää
21.9.2017
Olvia tullaan panemaan ylä-savolaisella biomassalla tuotetulla lämpöenergialla
Olvi Oyj ja KPA Unicon Oy ovat sopineet biomassatoimisen Unicon Biograte 4,5 MWth höyrykattilaitok...
Lue lisää
7.9.2017
Valio Oy:n biohöyrylaitos vihittiin käyttöön Jyväskylässä 1.9.2017
KPA Unicon ja Vapo Oy ovat yhteistyössä toimittaneet biohöyryä tuottavan laitoksen Valion Jyväskylän...
Lue lisää
24.8.2017
KPA Unicon toimittaa voimalaitoksen Grubišno Poljeen, Kroatiaan
Energostatik d.o.o ja KPA Unicon ovat allekirjoittaneet sopimuksen Unicon Altius 5 MWe biomassavoi...
Lue lisääShare
Seuraa meitä:
© KPA Unicon 2017