Vastuullisia energiaratkaisuja
Vastuullisia energiaratkaisuja

Uusiutuvaa energiaa korkealla hyötysuhteella - KPA Unicon toimittaa voimalaitoksen Termoflorestal LDA:lle Juncaliin Portugaliin.

3.5.2017

Termoflorestal LDA ja KPA Unicon ovat allekirjoittaneet sopimuksen Unicon Altius 5 MWe voimalaitoksen toimituksesta Juncaliin, Porto de Mosiin, Portugaliin. Laitos tuottaa korkealla hyötysuhteella uusiutuvalla polttoaineella sähköenergiaa paikalliseen sähköverkkoon sekä lisäksi höyryä viereisen pellettitehtaan biomassan kuivaamistarpeisiin. Polttoaineena voimalaitos käyttää "RFB:n raaka-ainetta" eli kuivaa puupölyä. Laitos luovutetaan asiakkaalle marraskuussa 2018.

KPA Uniconin toimitus sisältää voimalaitoksen suunnittelun sekä voimalaitoksen pää- ja prosessilaitteet, joihin sisältyy muun muassa kattila apujärjestelmineen, turbiini, generaattori, lauhdutusjärjestelmä, savukaasun puhdistuslaitteet sekä edistyksellinen Plantsys-järjestelmä, joka mahdollistaa laitoksen operoinnin ja valvonnan myös etänä.

Termoflorestal LDA vastaa voimalaitoksen maanrakennus- ja perustustöistä, rakennuksista, teräsrakenteista sekä mm. kanavistoista ja putkistoista, jotka hankitaan KPA Uniconin suunnitelmien ja lähtötietojen mukaisesti. Termoflorestal LDA tekee voimalaitoksen asennustyöt KPA Uniconin työmaajohdon ja asennusvalvonnan alla. KPA Unicon huolehtii voimalaitoksen käyttöönotosta ja koulutuksesta.

KPA Unicon ja Termoflorestal LDA ovat yhdessä optimoineet projektikonseptin, jossa molempien osapuolien vahvuudet hyödynnetään mahdollistaen kannattavan ja vastuullisen energiantuotannon. Voimalaitoksessa hyödynnetään kuivan ja pölymäisen biomassan poltinpolttoa, joka perustuu KPA Uniconin "Unicon Pellet"- teknologiaan. "Kyseisellä polttoteknologialla toteutettuja biomassaa hyödyntäviä kattilalaitoksia näkee enemmän tyypillisesti Skandinaviassa, joten on erittäin hienoa saada viedä teknologiaosaamistamme myös muualle eteläiseen Eurooppaan, jossa kyseinen teknologia ei ole vielä niin yleisesti käytössä", kertoo KPA Uniconin avainasiakaspäällikkö Olli-Pekka Aarnio.

"Pölypolttoteknologian valitseminen tuo tässä hankkeessa aivan erityistä synergiahyötyä, koska voimalaitos käyttää polttoaineenaan osan viereisen pellettitehtaan jo valmiiksi kuivatusta ja jauhetusta biomassapölystä. Näin aikaansaadaan logistisesti erinomainen ratkaisu, joka säästää polttoainetta ja takaa korkean hyötysuhteen pienellä hiilijalanjäljellä", Aarnio jatkaa.

"Päätös valita KPA Unicon lämpövoimalaitoksemme toimittajaksi perustuu pääasiassa sen teknisten ratkaisujen korkeaan suorituskykyyn, joilla on yli 25 vuoden kokemus eri puolilta maailmaa. KPA Uniconin osoittama ammattimaisuus, maassamme käytettävissä olevan polttoaineen (metsäjätteen biomassa) testit ja ennakkoanalyysit, sekä sitoutumus laitoksen suorituskykyyn antoivat meille mahdollisuuden edetä tähän uuteen hankkeeseen", kertoo Rui Carrera, Termoflorestal LDA:n päällikkö.

Termoflorestal LDA on uusi tätä voimalaitosprojektia varten perustettu yhtiö. Termoflorestal yhtiöllä on vahva suhde Justo SGPS Group:iin, jolla on tarpeellista luottamusta tällaiseen investointiin.

Lisätietoja:

KPA Unicon Oy               
Olli-Pekka Aarnio, avainasiakaspäällikkö       
olli-pekka.aarnio@kpaunicon.com           

Termoflorestal LDA
Rui Carrera, johtaja
comercial@cmcbiomassa.com


 
24.4.2018
KPA Unicon teki merkittävän harppauksen liiketoimintansa volyymissä ja kannattavuudessa – yhtiö muuttumassa yhä kansainvälisemmäksi ja palvelevammaksi energiakumppaniksi
Vuonna 2017 KPA Unicon Group -konserni teki merkittävän parannuksen liiketoimintansa volyymissä ja...
Lue lisää
2.2.2018
Uusi liiketoimintamalli tuo merkittävät investoinnit Suomeen - KPA Unicon ja Infranode ovat perustaneet yhteisyrityksen Varmalämpö Oy:n
Kuntien energiayhtiöt ja muut lämmöntuottajat ovat haasteiden edessä, miten uusinvestoinnit ja tiu...
Lue lisää
8.1.2018
KPA Unicon ja Rantotek Oy tiiviissä yhteistyössä vuoteen 2018
Rantotek Oy ja KPA Unicon Oy ovat 22.12.2017 sopineet liiketoimintakaupasta, jossa KPA Unicon Oy l...
Lue lisää
3.1.2018
KPA Unicon jatkaa vahvaa kasvuaan energia-alan suunnannäyttäjänä ja uudistaa johtoaan
KPA Unicon Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.1.2018 alkaen kauppatieteiden mais...
Lue lisääShare
Seuraa meitä:
© KPA Unicon 2018