Tervetuloa tapaamaan meitä osastolle E604
Vastuullisia energiaratkaisuja
Vastuullisia energiaratkaisuja

KPA Unicon jatkaa vahvaa kasvuaan energia-alan suunnannäyttäjänä ja uudistaa johtoaan

3.1.2018

KPA Unicon Group Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.1.2018 alkaen kauppatieteiden maisteri Teemu Koskela, 35. Koskela on työskennellyt konsernissa vuodesta 2014 ja on toiminut aiemmin mm. konsernin varatoimitusjohtajana ja KPA Unicon Oy:n liiketoimintajohtajana.

”Minulle on kunnia-asia päästä kehittämään Pekka Kovasen perustamaa ja Jukka-Pekka Kovasen kasvattamaa hienoa yritystä ensimmäisenä perheen ulkopuolisena toimitusjohtajana. Keskeisenä tavoitteenani on kehittää yhtiöstämme alamme parhaiten palveleva, kansainvälinen toimija, jolla on tyytyväisimmät asiakkaat ja työntekijät”, toteaa Teemu Koskela.

Jukka-Pekka Kovanen siirtyy samassa yhteydessä perheyhtiö Prounicon Oy:n toimitusjohtajaksi ja KPA Unicon Group Oy:n hallituksen jäseneksi. Hän toimii jatkossa aktiivisena omistajan edustajana KPA Unicon Group Oy:n hallituksesta käsin strategisessa kehitystyössä kuten kansainvälistymisessä, yritysimagon vahvistamisessa ja uusien businessmallien rakentamisessa. Hän tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä yhtiön omistajien, hallituksen ja johdon kanssa strategisen johtamisen tukena.

”KPA Unicon on hyvää vauhtia muuttumassa teknologiatoimittajasta asiakkaiden palvelukumppaniksi ja tässä yhtiön kehityksen vaiheessa meidän on hyvä uudistaa organisaatiotamme. On ollut hienoa nähdä, että konsernin sisältä on kasvanut Teemun kaltainen uusi johtaja”, toteaa Jukka-Pekka Kovanen.

KPA Unicon tuottaa elinkaaripalveluja vastuulliseen kaukolämmön, höyryn ja sähkön tuotantoon. Yritys on perustettu vuonna 1990 ja on toimittanut yli 300 biomassa- sekä yli 2000 öljy-kaasukäyttöistä laitosta Suomeen ja kansainvälisille markkinoille. Konserni työllistää noin 250 energia-alan ammattilaista ja sen liikevaihto oli vuonna 2017 noin 80 MEUR ja tulos vahvasti positiivinen. Yritys koostuu emoyhtiö KPA Unicon Group Oy:stä ja sen tytäryhtiöistä KPA Unicon Oy:stä Suomessa sekä kansainvälisistä tytäryhtiöistä Ranskassa, Venäjällä, Ukrainassa, Kroatiassa ja Chilessä. Yhtiön päätoimipaikka on Pieksämäellä ja energiateknologiaa valmistavat tehtaat Kiuruvedellä sekä Lapualla.

Prounicon Oy on KPA Unicon Group Oy:n pääomistaja ja Kovasen perheyritys. Prounicon Oy omistaa KPA Unicon Group Oy:stä 60 %.

Lisätietoja antavat:

Pekka Kovanen, hallituksen puheenjohtaja, KPA Unicon Group Oy,
puh. 0400 654 677

Teemu Koskela, toimitusjohtaja, KPA Unicon Group Oy,
puh. 050 400 8721

Jukka-Pekka Kovanen, toimitusjohtaja, Prounicon Oy,
puh. 040 511 6234


 
19.9.2018
KPA Unicon Bag Filter takaa Keitele Timber Oy:n Alajärven sahalle puhtaamman ilmanlaadun
KPA Unicon toimittaa parhaillaan Alajärven sahalle kuumavesikattilalaitosta. Huhtikuussa aloitet...
Lue lisää
12.9.2018
Voimalaitoksen rakentaminen Grubišno Poljessa, Kroatiassa edistyy
Energostatik d.o.o:lle rakenteilla olevan Unicon Altius 5 MWe biomassavoimalaitoksen rakentam...
Lue lisää
24.4.2018
KPA Unicon teki merkittävän harppauksen liiketoimintansa volyymissä ja kannattavuudessa – yhtiö muuttumassa yhä kansainvälisemmäksi ja palvelevammaksi energiakumppaniksi
Vuonna 2017 KPA Unicon Group -konserni teki merkittävän parannuksen liiketoimintansa volyymissä ja...
Lue lisää
2.2.2018
Uusi liiketoimintamalli tuo merkittävät investoinnit Suomeen - KPA Unicon ja Infranode ovat perustaneet yhteisyrityksen Varmalämpö Oy:n
Kuntien energiayhtiöt ja muut lämmöntuottajat ovat haasteiden edessä, miten uusinvestoinnit ja tiu...
Lue lisääShare
Seuraa meitä:
© KPA Unicon 2018