Tervetuloa tapaamaan meitä osastolle E604
Vastuullisia energiaratkaisuja
Vastuullisia energiaratkaisuja

KPA Unicon ja Rantotek Oy tiiviissä yhteistyössä vuoteen 2018

8.1.2018

Rantotek Oy ja KPA Unicon Oy ovat 22.12.2017 sopineet liiketoimintakaupasta, jossa KPA Unicon Oy luovuttaa Pirkkalan projektisuunnittelutoiminnan henkilöstön Rantotekille. Kaupan myötä 6 henkilöä on siirtynyt 1.1.2018 Rantotekin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Järjestely on osa KPA Uniconin kehitysstrategiaa, jossa sisäiset suunnittelutoiminnot keskitetään ydintekemiseen ja alihankintayhteistyötä tiivistetään kumppaneiden kanssa. Toteutunut kauppa on luonteva jatkumo KPA Uniconin ja Rantotekin jo pitkään jatkuneelle hyvälle yhteistyölle energiatuotantoratkaisuiden parissa.

”Kaupan myötä Rantotekin osaaminen vahvistuu erityisesti kattilalaitossuunnittelussa ja kauppa on tärkeä osa Comatec Groupin strategian toteutusta, jossa panostetaan vahvasti projektiliiketoimintaan”, kertoo toimitusjohtaja Jouni Tuononen, Rantotek Oy.

"Tavoitteenamme on kohdentaa omat resurssimme ydintekemiseemme asiakkaidemme energiantuotannon ratkaisu- ja palvelutoimituksissa. Keskitämme suunnitteluresurssejamme perussuunnitteluun sekä suunnittelun koordinointiin omissa suunnittelutoimipisteissämme Pieksämäellä, Kuopiossa ja Helsingissä. Tämän tavoitteen saavuttamisessa tarvitsemme kumppanuuksia. Olemme tehneet Rantotekin kanssa pitkään yhteistyötä ja sen kokemuksen turvin uskomme, että tämä liiketoimintajärjestely palvelee kaikkia osapuolia", toteaa toimitusjohtaja Teemu Koskela, KPA Unicon.

Comatec Groupiin kuuluva Rantotek Oy on energia-alan taitaja, jonka erikoisosaamisalueena ovat erityisesti höyrykattilalaitokset, korkeapaineputkistot ja -säiliöt. Rantotekin palvelut muodostuvat osakokonaisuuksista kuten prosessisuunnittelu, lämpötekninen mitoitus, lujuustekniset analyysit ja mitoitukset, laite- ja laitossuunnittelu sekä vaatimustenmukaisuuden arviointidokumentaatio. Nämä osa-alueet muodostavat kokonaisuuden kattilalaitosinvestoinnin toteuttamiseksi perustamispäätöksestä käyttöönottoon.

KPA Unicon tuottaa elinkaaripalveluja vastuulliseen kaukolämmön, höyryn ja sähkön tuotantoon. Yritys on perustettu vuonna 1990 ja on toimittanut yli 300 biomassa- sekä yli 2000 öljy-kaasukäyttöistä laitosta Suomeen ja kansainvälisille markkinoille. Konserni työllistää noin 250 energia-alan ammattilaista ja sen liikevaihto oli vuonna 2017 noin 80 MEUR ja tulos vahvasti positiivinen. Yritys koostuu emoyhtiö KPA Unicon Group Oy:stä ja sen tytäryhtiöistä KPA Unicon Oy:stä Suomessa sekä kansainvälisistä tytäryhtiöistä Ranskassa, Venäjällä, Ukrainassa, Kroatiassa ja Chilessä. Yhtiön päätoimipaikka on Pieksämäellä ja energiateknologiaa valmistavat tehtaat Kiuruvedellä sekä Lapualla.

Lisätietoja antaa:

Jouni Tuononen, toimitusjohtaja, Rantotek Oy,puh. 040 016 6435, jouni.tuononen@rantotek.fi

Teemu Koskela, toimitusjohtaja, KPA Unicon, puh. 050 400 8721, teemu.koskela@kpaunicon.com

 
19.9.2018
KPA Unicon Bag Filter takaa Keitele Timber Oy:n Alajärven sahalle puhtaamman ilmanlaadun
KPA Unicon toimittaa parhaillaan Alajärven sahalle kuumavesikattilalaitosta. Huhtikuussa aloitet...
Lue lisää
12.9.2018
Voimalaitoksen rakentaminen Grubišno Poljessa, Kroatiassa edistyy
Energostatik d.o.o:lle rakenteilla olevan Unicon Altius 5 MWe biomassavoimalaitoksen rakentam...
Lue lisää
24.4.2018
KPA Unicon teki merkittävän harppauksen liiketoimintansa volyymissä ja kannattavuudessa – yhtiö muuttumassa yhä kansainvälisemmäksi ja palvelevammaksi energiakumppaniksi
Vuonna 2017 KPA Unicon Group -konserni teki merkittävän parannuksen liiketoimintansa volyymissä ja...
Lue lisää
2.2.2018
Uusi liiketoimintamalli tuo merkittävät investoinnit Suomeen - KPA Unicon ja Infranode ovat perustaneet yhteisyrityksen Varmalämpö Oy:n
Kuntien energiayhtiöt ja muut lämmöntuottajat ovat haasteiden edessä, miten uusinvestoinnit ja tiu...
Lue lisääShare
Seuraa meitä:
© KPA Unicon 2018